Appeltaart met spruiten en walnotenpesto

0

In de winter is het natuurlijk heerlijk om te bakken en hoe kun je dat nou beter dan dit te combineren met een maaltijd? Precies! Je maakt een hartige taart waarvan de vulling bestaat uit spruiten en de smaakmaker bestaat uit pesto van walnoten. Waarschijnlijk heb je spruitjes nog nooit zo graag gegeten als na het eten van dit gerecht. Lees snel verder wat je hiervoor nodig hebt hoe je deze maaltijd zelf maakt.

Ingrediënten Appeltaart met spruiten en walnotenpesto

Wat heb je nodig voor het maken van een Appeltaart met spruiten en walnotenpesto? Hieronder vind je een lijst met de ingrediënten die je nodig hebt voor wanneer je een heerlijke appeltaart met spruitjes en walnotenpesto wilt maken. De ingrediënten zijn onderverdeeld in vier verschillende categorieën, namelijk de vulling, het deeg, de garnering en de walnotenpesto.

Appeltaart met spruiten en walnotenpestoVoor de vulling heb je het volgende nodig:
– 500 gram spruiten
– 1 eetlepel verse fijngehakte tijm
– 1 ui
– 2 groene appels
– Zout en peper
– 1 eetlepel ahornsiroop

Voor het deeg heb je nodig:
– 50 gram walnoten
– ½ theelepel bakpoeder
– 3 eetlepels amandelmelk
– Zout en peper
– 120 gram volkorenbloem
– 50 gram havervlokken
– 2 eetlepels olijfolie

Garnering appeltaart met spruiten

Voor de garnering heb je nodig:
– 1 handje gedroogde cranberries

Voor de walnotenpesto heb je nodig:
– 1 Handje geraspte Parmezaanse kaas
– zout en peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kop walnoten

Deeg maken

Natuurlijk begin je met je voorverwarmen van je oven. Zet de oven hiervoor op 180 graden. Voor deze speciale appeltaart maak je deeg. Eerst maal je de walnoten fijn door deze in een keukenmachine te gooien. Daarna meng je het bakpoeder, de bloem en havervlokken samen met de fijngemalen walnoten. Vervolgens voeg je 2 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels amandelmelk toe. Maak er vervolgens met de keukenmachine een kneedbaar deeg van. Om het geheel nog lekkerder te maken voeg je er zout en peper aan toe.

Walnotenpesto maken

Nu je het deeg gemaakt hebt is het tijd voor het invetten van een kleine springvorm van zo’n 22 centimeter. Beleg de springvorm met deeg en prik daarna gaatjes in de bodem met een vork. Bak het deeg voor 15 minuten. Terwijl dit in de oven zit kun jij je richten op het maken van de walnotenpesto. Doe nu 1 kop walnoten in de keukenmachine. Voeg hierbij 2 eetlepels olijfolie en handje geraspte Parmezaanse kaas. Maal dit net zo lang totdat het een smeuïge pesto is geworden. Wanneer je vind dat de pesto nog wat smaak mist voeg je er zout en peper aan toe. Wat citroensap erbij zou de walnotenpesto nog lekkerder kunnen maken.

Maak het appeltaart met spruiten gerecht af

Nu het deeg en de pesto klaar zijn kun je beginnen met het schoonmaken van de spruiten. Hiervoor verwijder je de buitenste schil van de spruitjes. Snij deze nu in vieren en schil ook de appels. Snij de appels in kleine blokjes. Schil vervolgens 1 ui en snij deze in kleine stukjes fijn. Pak een koekenpan en gooi daar olijfolie in. Wanneer de olie warm is, fruit je het uitje. Stop vervolgens de appels en spruitjes ook in de pan. Het is tijd om de groenten voor 10 minuten te laten roerbakken. Doe dit totdat de groente bruin begint te worden. Als dit klaar is voeg je 1 eetlepel tijm en 1 eetlepel ahornsiroop toe aan de maaltijd. Om het gerecht af te maken verdeel je de groenten en het fruit over de taartvorm. Stop de maaltijd nu voor nog 30 minuten in de oven. Wil je de taart garneren? Voeg er dan een handje gedroogde cranberry’s aan toe. De maaltijd is klaar om gereserveerd te worden. Smullen maar!

Vorig artikelHartige taart met spruitjes