Farro met spruiten en blauwschimmelkaas

0

Farro met spruiten en blauwschimmelkaas maken: een uniek recept uit de Scandinavische keuken. Een gerecht dat simpel is om te maken maar toch een smaaksensatie geeft waar je blij van wordt! Het brengt je namelijk naar andere culturen en houdt toch ons stukje Holland erin. Daarnaast is het ontzettend voedzaam en erg gezond. Uitproberen? Hieronder vind je het simpele recept.

Farro met spruiten maken

Farro met spruiten

  • 500 gram spruitjes
  • 300 gram Farro
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram blauwe schimmelkaas
  • 100 gram walnoten
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 tl gemakelen Laurier
  • Kippenbouilon (eigen gemaakte of blokje
  • 1 peer

Farro met spruitjes maken

Voor het maken van het Farro met spruitjes gerecht begin je met het beetgaar koken van 300 gram farro. Volg hiervoor de instructies op de verpakking. Als de farro beetgaar is giet je deze af. Vervolgens doe je de farro terug in de pan en laat je deze een tijdje afgedekt staan. Ondertussen heb jij de tijd om 3 stengels bleekselderij in boogjes te snijden. Daarna maak je 500 gram kleine spruiten schoon. Ook hak je twee teentjes knoflook fijn.

Pak nu een pan met een dikke bodem om vervolgens 30 gram boter hierin te smelten. Nu voeg je de bleekselderij, spruiten en knoflook toe. Ook strooi je er twee theelepels gemalen laurier overheen. Bak nu het geheel voor 7 minuten op een laag vuur. Denk eraan om regelmatig even te roeren. Voeg nu twee eetlepels bloem toe om dit vervolgens 3 minuten op laag vuur te garen. Voeg de eigen gemaakte kippenbouillon toe of doe het kippenbouillon blokje in de pan erbij. Kook alles bij elkaar voor 3 minuten op laag vuur. Het is belangrijk om af en toe te roeren. Ondertussen schil je een handpeer. Snijd nu het vruchtvlees van de peer in blokjes. Hak nu 100 gram walnoten grof. Hierna verkruimel je 150 gram blauwe schimmelkaas.

Nu is het tijd om de farro en 2/3 van de kaas door de spruiten te mengen. Vervolgens schep je zowel de peer als de walnoten er doorheen. De kaas die nog over is verdeel je nu over het gerecht. Het gerecht is nu klaar om te serveren, eet smakelijk!

Variaties op Farro met spruitjes

Dit recept is simpel te veranderen door de basisingrediƫnten te vervangen. Zo kan je Farro vervangen door spelt of rijst en blauwe schimmelkaas vervangen door een andere kaas, griekse yoghurt of geitenkaas. Alles is mogelijk wanneer je zelf er maar instopt wat je lekker vind. Hierdoor geef je je eigen draai aan het Farro recept dat voor jou gasten en gezin weer een aangename verrassing kan zorgen.

Vorig artikelGestoomde spruitjes met peer
Volgend artikelSpeklapjes uit de oven