Overheerlijke Kaas spruitjes

0

Kaas spruitjes: een heerlijk recept voor iedereen die van snacken houdt! Maar ook voor een bijgerecht is de bereiding van deze groente zeker geschikt. Door de combinatie van paneermeel en heerlijke kaas maak je er een kruimelige variatie van met een zachte bite van binnen. De kaas maakt de spruitjes iets minder bitter en het geheel wordt er extra zoet door. Houd je van extra zoet? Dan is het ook mogelijk om direct na het koken wat honing over de spruitjes te gooien. Gelijk ook een goede combinatie met alle andere ingrediƫnten. Voor dit recept kan je alle kazen gebruiken maar wordt er meestal Parmezaanse kaas gebruikt. Dit is namelijk net iets lekkerder dan andere kazen. Vind je dit te duur? Dan is Grana Padano een perfect alternatief die over het algemeen goedkoop gehaald kan worden.

Ingrediƫnten Kaas spruitjes met paneermeel

Voor dit goede recept gebruiken wij 500 gram, ongeveer 1 zak spruitjes. Mocht je meer willen? Dan is het op deze manier ook makkelijk te vermenigvuldigen.

500 gram spruitjes
3 eetlepels Kaas (Parmezaanse of Grana Padano)
3 el paneermeel
2 el gesmolten boter
1/4 theelepel Knoflookpoeder of naar smaak
Zout en peper naar smaak

Bereiding Kaas spruitjes

De voorbereidingstijd duurt 25 minuten en de bereidingstijd zelf duurt 11 minuten. Dit betekent dat de totale tijd die je moet nemen voor het maken van dit gerecht uitkomt op 36 minuten.

Overheerlijke Kaas spruitjesEerst is het belangrijk om de spruitjes te wassen en vervolgens te schillen. Voordat je de spruitjes in een pan doet, snij je eerst zo’n 3 mm diepe X in de stam van de spruitjes. Door dit te doen worden de spruitjes sneller en gelijkmatiger gaar. Het is belangrijk om erop te letten dat de spruitjes niet te gaar worden. Nu ben je bij de stap om de spruitjes in een pan te doen. Giet water over de spruitjes heen en voeg het zout toe. Dek de pan af en begin de spruitjes voor de komende 6 minuten te koken. Een andere optie is om de spruitjes te koken totdat deze zacht zijn. Ondertussen kun je beginnen aan het smelten van 2 eetlepels boter. Na het koken giet je de spruitjes af.

Nu je de spruitjes gekookt en afgegoten hebt plaats je deze in een kleine schotel. Vervolgens gooi je de 2 eetlepels met gesmolten boter over de spruitjes. Daarnaast voeg je de paneermeel, zwarte peper, zout, knoflook korrels en Parmezaanse kaas toe en meng je dit tot een heerlijk geheel. Nu je dit sausje ook klaar hebt, giet je het over de spruitjes heen. Als laatste stap verhit je de spruitjes voor zo’n 5 minuten onder de gril. Zorg er wel voor dat de spruitjes ongeveer 10 cm afstand van de warmtebron af zijn. Je kunt het gelijk serveren en opeten. Geniet ervan!

Vorig artikelRoerbak met garnalen en paprika
Volgend artikelSpruitjes roerbakken in curry