Roerbak met garnalen en paprika

0

Roerbak garnalen met paprikaWil je graag een lekkere roerbak maaltijd op tafel zetten? Heb je er weleens over nagedacht om paprika, garnalen en spruitjes te combineren? Ik daag je uit om dit recept voor 4 personen eens uit te proberen. Door naast de roerbak ook rijst toe te voegen krijg je een perfecte maaltijd. De knapperige bite van garnalen en paprika gecombineerd met zachte spruitjes maakt deze maaltijd heel interessant.

Ingrediënten Roerbak met garnalen en paprika

Wanneer je van roerbakken houdt en graag dit recept met spruitjes uit wilt proberen heb je de volgende ingrediënten nodig. De voorbereidingstijd hiervoor kost 25 minuten en is eenvoudig te maken. Het is daarom ook zeer geschikt om de roerbak met garnalen en paprika te nuttigen als gezin.

– 500 gram Spruitjes
– 300 gram zilvervliesrijst
– 150 gram bakje roze garnalen
– 2 eetlepels olie
– Grote ui
– 1 rode paprika
– 1 eetlepel honing
– Snufje peper en zout of naar smaak

Bereiding Roerbak met garnalen en paprika

Eerst kook je de rijst volgens de aanwijzingen zoals het op de verpakking uitgelegd staat. Terwijl de rijst aan het koken is kun je je richten op het schoonmaken van de spruitjes. Doe vervolgens de spruitjes voor 8 minuten in een pan met water en breng deze ook aan de kook. Hierna giet je de spruiten af en laat je ze goed uitlekken. Pak een wokpan en verhit nu 2 eetlepels olie. Je fruit de ui en voegt ook de paprika toe. Dit gaat voor 3 minuten op het vuur. Daarna voeg je de spruitjes toe en bak je deze voor 5 minuten op hoog vuur. Als de spruitjes klaar zijn schep je 150 gram garnalen en 1 eetlepel honing door het gerecht heen. Nu bak je alles voor nog 1 minuut. Om de maaltijd extra op smaak te brengen voeg je nog 1 snufje peper toe. De maaltijd is klaar en kan nu over 4 borden verdeeld worden. Bij de rijst schep je natuurlijk ook de roerbakspruiten op de borden erbij.

Vorig artikelSpruitjessoep met room
Volgend artikelOverheerlijke Kaas spruitjes