Speklapjes uit de oven

0

Speklapjes uit de oven: heerlijk met spruitjes en aardappelkroketjes. Dat is wat we vandaag gaan maken. Een simpel, pittig recept dat goed is voor 4 personen. Een stuk vlees met een frisse bite afgemaakt met pittige nasmaak en kroketjes van aardappel. Een recept die niet voor iedereen weggelegd is maar zeker wel het proberen waard is!

Ingrediënten speklapjes uit de oven

Voor de ingrediënten van een hoofdgerecht speklapjes uit de oven gebruiken we het volgende. Wil je juist minder of meer maken? Dan kun je deze lijst vermenigvuldigen of halveren.
Speklapjes uit de oven

  • 700 g schoongemaakte spruitjes
  • 600 g aardappelkroketjes
  • 500 g speklapjes (zonder de zwoerd)
  • 2 el keukenstroop
  • 2 tl chili vlokken of saus
  • 1 limoen of sap
  • 2 el olie
  • Zout en peper naar smaak

Speklapjes uit de oven klaarmaken

Voor het maken van dit gerecht begin je met het verwarmen van de oven. Zet deze op 200 °C. Terwijl de oven aan het voorverwarmen is, maak je van de olie, chilivlokken, stroop en het zout een marinade. Nu halveer je de speklappen in de breedte. Stop ze daarna in een ovenschaal. Vervolgens schep je de speklappen om in de marinade. Laat de marinade voor 15 minuten staan. Halverwege keer je de speklappen om zodat de marinade goed in het vlees intrekt. Doe vervolgens bakpapier op de bakplaat. Verdeel nu de aardappelkroketjes en plaats de speklapjes in het midden van de oven. Schuif vervolgens de aardappelkroketjes onder de speklapjes. De baktijd hiervoor resteerd ongeveer 30 minuten. Halverwege keer je de kroketjes om.

Terwijl een gedeelte van het gerecht in de oven zit kook je de spruitjes voor 5 minuten. Rasp ondertussen ook de groene schil van de limoen en pers vervolgens de vrucht uit. Na ongeveer 15 minuten haal je de speklapjes uit de oven om de spruitjes en het limoenrasp en de sap toe te voegen. Nu dit er allemaal bijgevoegd is schep je het vlees nog eens om. Nog 15 minuten bakken en je gerecht is klaar. Hierna serveer je de spruitjes en speklapjes samen met de aardappelkroketjes.

Vorig artikelFarro met spruiten en blauwschimmelkaas
Volgend artikelSpruitjessoep met room