Spruitjes koken

0

Wanneer je spruitjes hebt gekocht wil je uiteraard wel weten hoe je deze moet koken. Het is natuurlijk het doel om uiteindelijk een lekkere maaltijd met spruitjes op tafel te krijgen. Het koken van spruitjes is erg eenvoudig en wanneer je het vaker zult doen, krijg je hier meer handigheid. Daardoor zal je binnen een mum van tijd de spruitjes gekookt hebben.

Het enige wat je nodig hebt zijn de spruitjes zelf en wat zout naar smaak met een beetje water in een pan. Eerst moet het klontje van de spruitjes af worden gesneden. Eventueel kunnen ook de buitenste blaadjes van de spruitjes afgepeld worden. Vervolgens moet je de spruitjes wassen in koud water. Breng de spruitjes daarna aan de kook. Doe dit in een pan met voldoende water, doe er een beetje zout bij. De spruitjes moeten ongeveer 10 minuten koken. Wanneer de spruitjes 10 minuten hebben gekookt, kan je ze uit de pan halen. Ben je er niet zeker van of ze gaar zijn? Dan kan je eventueel met vork in de spruitjes prikken om te voelen hoe zacht ze zijn.

Spruitjes koken is erg eenvoudig!

Het koken van spruitjes is dus erg eenvoudig. Het is van belang dat je de spruitjes lang genoeg kookt, zodat de spruitjes ook daadwerkelijk zacht zijn geworden. Wanneer je een puree gaat maken kan je de spruitjes ook meekoken met de aardappelen, dat scheelt weer een pan. Maar vaak kiezen mensen ervoor om de spruitjes apart te koken. Dit omdat de tijd waarin spruitjes en aardappelen gaar worden, nog wel eens wil verschillen. Het enige wat je nodig hebt is een grote pan met water en zout om de spruitjes gaar te koken. Wil je ook nog eens wat nieuws proberen? Probeer dan eens de chinese kool. Een soort broertje van de spruitjes, erg lekker en super gezond. Meer over chinese kool kan je hier lezen.

Vorig artikelSpruitjes ovenschotel recept
Volgend artikelSpruitjes klaarmaken / schoonmaken