Spruitjes roerbakken in curry

0

Spruitjes roerbakken in curryMisschien denk jij bij spruitjes standaard aan oerhollandse recepten. Met dat in gedachten zal je waarschijnlijk niet zo snel denken aan het combineren van spruitjes en curry. Toch is deze roerbak maaltijd zeker het proberen waard. Zelfs de mensen die spruitjes helemaal niet lekker vinden zullen vast en zeker kunnen genieten van een maaltijd zoals deze.

Ingrediënten Spruitjes roerbakken in Curry

Voor het maken van deze lekkere roerbak maaltijd heb je de volgende ingrediënten nodig. Deze maaltijd voor spruitjes roerbakken in curry is geschikt voor 4 personen. Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om van de hoeveelheden net iets meer te kopen zodat je voor een grotere groep ook een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten.

– 750 gram spruitjes
– 400 gram hamblokjes
– 200 gram crème fraîche, demi
– 300 gram basmatirijst
– 250 gram champignons
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 preien
– 1 theelepel currypoeder
– 2 theelepels mosterd
– Zout en peper
– 1 theelepel suiker
– 2 theelepels sambal gledek of andere variant

Bereiding van Spruitjes roerbakken in Curry

Voor het koken van de rijst volg je de instructies die op de verpakking staan aangegeven. Terwijl de rijst aan het koken is, snijd je de kontjes van de spruitjes er af. Kook de spruitjes voor ongeveer 8 minuten en verhit olijfolie in een wokpan. Snij nu de champignons en prei klein. Vervolgens gooi je die samen met de spruitjes in de wok. Hierna voeg je currypoeder, crème fraîche en hamblokjes toe en zorg je ervoor dat je dit voor ongeveer 7 minuten gaat roerbakken. Let erop dat de wok op hoog vuur moet staan. Nu de 7 minuten voorbij zijn voeg je sambal, suiker en mosterd aan de maaltijd toe. Breng ook deze ingrediënten aan de kook voor ongeveer 5 minuten, maar nu op laag vuur. De basmatirijst serveer je op borden en de curry leg je ernaast. Vind je dat er nog wat zout en peper mist? Voeg deze kruiden dan toe om het gerecht op smaak te brengen zoals je het zelf lekker vindt.

Vorig artikelOverheerlijke Kaas spruitjes
Volgend artikelWalnoten spruitjes stamppot