Spruitjes wokken en roerbakken

0

Spruiten zijn op vele manieren te bereiden. Zo kan je spruitjes wokken/ roerbakken, roosteren, frituren gewoon koken of in de oven doen. Bij dit recept gaan we de spruitjes wokken. Een snel en gemakkelijk recept om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Gezond eten dat ook nog eens fastfood genoemd kan worden. Voor 2 personen heb je ongeveer 400 gram spruiten nodig en gebruik je 1 rode ui.

Spruitjes roerbakken in olie

Om de spruiten goed gaar te krijgen snijden we ze allemaal doormidden. Snij een rode ui in gewenste stukjes en gooi peper en zout naar smaak over de spruitjes en de ui heen. Mocht je van specerijen houden kan je dit nu toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan kerriepoeder, chilipoeder of paprikapoeder. Zet de wok op hoog vuur met een beetje olie. Haal je hand door het water en laat een druppel water in het olie vallen. Hoor je gepruttel en gerommel? Dan is de olie heet genoeg. Je kan ook een houten spatel in de olie stoppen, als er bubbeltjes omheen ontstaan is de olie heet genoeg. Spruitjes wokken is zo gedaan. Gooi snel maar voorzichtig de spruiten samen met de ui in de wok en roerbak het voor 3 minuten. Voeg voor wat extra smaak een knoflook toe en laat deze 1 minuut meekoken. Schenk daarna het water in de wok en laat de spruiten nog 3-4 op hoog vuur staan. Zo kunnen de spruiten gaar worden.

Variaties voor spruitjes wokken

De basis van spruitjes roerbakken is gezet, nu is het tijd om het recept af te maken. Het gerecht kan je zo laten als het nu is maar het is ook erg lekker om nog wat extra ingrediƫnten toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan walnoten: een lekkere crunch die een 3e laag toevoegt aan het gerecht. Ook spek en gedroogde tomaten doen het goed. Het zoute gecombineerd met het zoete brengt het hele gerecht naar een geheel nieuw niveau. Zolang de basis staat is niks gek genoeg: dus laat jou creativiteit lekker de vrije loop. Pak wat jij lekker vind en probeer het uit. Spruitjes roerbakken is erg snel en gemakkelijk. Eet smakelijk!

Vorig artikel9 Redenen waarom spruitjes meer liefde verdienen
Volgend artikelSpruitjessoep: een heerlijk spruitensoep recept