Spruitjesspies met appel en Parmaham

0

Spruitjesspies met appel en ParmahamBen jij op zoek naar een lekker hapje om te kunnen serveren op een feestje? Denk dan eens aan Spruitjesspies met appel en Parmaham. Heerlijk genieten van de combinatie van appel, ham en spruitjes. Wanneer je denkt dat het niet mogelijk is om iets origineels en lekkers te bereiden met spruitjes, heb je het mis. Zeker wanneer je van ham en kaas houdt is dit echt een aanrader!

Ingrediënten Spruitjesspies met appel en Parmaham

Ben je van plan om zelf een spruitspies te maken? Dan vind je hieronder de ingrediënten en benodigdheden voor het maken van dit heerlijke gerecht. Dit gerecht is geschikt voor 4 personen en de bereidingstijd kost zo’n 20 minuten. Mocht je meer nodig hebben kun je alles vermeerderen zodat je ook dan genoeg hebt.

– 500 gram spruitjes
– 400 gram handappels
– 1 snufje zout
– 50 gram Pecorino
– 16 spiesen of satéprikkers
– 100 gram Parmaham
– 2 eetlepels Pijnboompitten
– 1 grillpan

Bereiding van Spruitjesspies met appel en Parmaham

Doe eerst de spruitjes in een pan met water, gooi er wat zout bij en kook ze dan voor 3 minuten. Hierna giet je de spruiten af en zorg je ervoor dat ze onder stromend water weer afkoelen. Pak nu een koekenpan en rooster daar droog 2 eetlepels pijnboompitten in. Vervolgens strooi je de pijnboompitten op een bord. Nu is het tijd om appels te schillen en in stukken te snijden. Deze moeten net zo groot zijn als de spruitjes zelf. Wanneer je dit gedaan hebt wikkel je de appel in reepjes Parmaham. Hierna rijg je de spruiten en de appel om en om aan de spiesen.

Verhit nu een grillpan om de spiesen voor 6 minuten rondom goudbruin en beetgaar te grillen. Om het gerecht af te maken leg je de spiesen op een schaal en strooi je de pijnboompitten en 50 gram pecorino kaas er overheen als garnering. En nu is het genieten maar!

Vorig artikelWalnoten spruitjes stamppot
Volgend artikelHartige taart met spruitjes