Tips om spruitjes nog lekkerder te maken

Niet iedereen is er gek op: een bittere smaak, rare kleur en vorm. Tips om spruitjes nog lekkerder te maken zijn daarom vaak meer dan welkom. Want wat kan zo’n gerecht toch lekker zijn en gezond! Om een goed gerecht op tafel te zetten moet je vaak net de correcte technieken kennen. Op deze manier verras je de mensen om je heen en maak je zelfs een anti-spruit eter tot een ware liefhebber van deze groente. Nieuwsgierig hoe je dat doet? Hieronder vind je een aantal tips die iedereen kan toepassen!

Lekkere gekarameliseerde Spruitjes

Met suiker wordt alles lekkerder zeggen ze wel, zo is het ook met deze groente. Een tip om spruitjes lekkerder te maken is het dan ook zeker. Maar… Hoe hou je het ook nog gezond? Door suiker te karameliseren krijg je een compleet ander gerecht. Dit hoef je niet per se met suiker te doen maar kan ook met honing waardoor je een net wat gezondere variant maakt. Kook de spruitjes in 5 minuten gaar. Pak daarna een pan met wat boter of olie en voeg daar het gerecht met 1 theelepel suiker of honing en een beetje peper/ zout toe. Laat het nog even doorkoken en roer het geheel goed. Leg het op een mooie manier op een bord en smullen maar!

Wil je het gerecht niet karamaliseren maar toch de bitterheid eruit halen? Stop dan een eetlepel suiker toe tijdens het gaarkoken. Zo worden de spruitjes niet bitter maar blijven ze heerlijk zoet!

Spruitjes Tips: roerbakken of koken

Tips spruitjes lekkerder makenDoor een andere techniek in het koken te gebruiken zul je een andere dimensie brengen aan je gerecht. Zo kan je een spruit koken, maar kan je er ook nog veel meer mee doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wokken of roerbakken? Of heb je al eens een gefrituurde spruit geproefd? Allemaal unieke technieken om wat variatie in de keuken te krijgen.

Heb jij nog meer tips om spruitjes lekker te maken waardoor niemand ze meer kan laten staan? Geef dan je tip door zodat ook andere mensen ervan kunnen genieten. Deze tips hierboven werken in ieder geval altijd en zullen ervoor zorgen dat iedereen misschien weer een hap van deze ondergewaardeerde groente gaat nemen.