9 Redenen waarom spruitjes meer liefde verdienen

0

Waarom spruitjes liefde verdienen

9 Redenen waarom de beruchte spruiten uit je jeugd meer liefde verdienen.

“Spruitjes? Die lust ik niet.” Deze uitspraak klinkt elke Nederlander maar al te bekend in de oren.

Spruiten zijn ongetwijfeld de minst populaire groentesoort en hebben dan ook voor menig discussie rond de eettafel gezorgd. Toch is die slechte reputatie onverdiend. Als je weet hoe je ze moet klaarmaken zijn spruiten namelijk lekker én super gezond!

  1. De meeste mensen maken de fout spruitjes te lang te koken waardoor ze een rotte eieren geur krijgen. Niet gek dus dat de meeste mensen spruitjes vies vinden.
  2. Bak, gril of rooster je de spruitjes daarentegen dan krijgen ze een lekkere zoete en noterige smaak.
  3. Ook bedorven spruitjes kunnen je feestmaal verpesten. Check of de onderkant van de spruitjes nog wit is. Als de onderkant geel of bruin is dan betekent dat dat je spruitjes oud beginnen te worden.
  4. Maar smaak is natuurlijk niet alles. Je wil ook een beetje gezond eten. Gelukkig zitten spruiten tjokvol voedingsvezels. Door deze vezels kunnen darmen beter hun werk doen. Maar deze voedingsvezels zijn niet alleen goed voor je stoelgang maar beschermen je ook tegen maag- en darmkanker.
  5. Niet alleen de voedingsvezels beschermen de spruitenliefhebbers tegen kanker. De vitamine C in spruitjes verlaagt namelijk de kans op alle vormen van kanker. Bovendien is vitamine C essentieel voor je immuunsysteem en een goede gezondheid.
  6. Gelukkig zit er heel veel vitamine C in spruitjes. In 80 gram spruitjes zit meer vitamine C dan in een sinaasappel!
  7. Ook vitamine C’s kleine broertje vitamine A zit in spruitjes. Vitamine A zorgt voor de aanmaak van nieuwe cellen en is daarom goed voor je huid.
  8. Daar houden de voordelen van vitamine A echter niet op. Vitamine A is namelijk net als vitamine C goed voor je afweersysteem. Je afweersysteem zorgt ervoor dat je niet ziek wordt.
  9. Magnesiumpillen slikken is tegenwoordig de nieuwe gezondheidsrage. Maar als jij liever op de natuurlijke manier je dagelijkse portie magnesium binnen wil krijgen dan is de spruit een goede optie! De spruit zit namelijk bordenvol magnesium. Magnesium is bij honderden processen in het lichaam betrokken. Bij een magnesium tekort kan je problemen krijgen met je bloeddruk. Ook kan je last krijgen van kramp of migraine. Veel spruitjes eten dus!
Vorig artikelGefrituurde spruiten met kaas
Volgend artikelSpruitjes wokken en roerbakken